lørdag, marts 15, 2008

Så blev min datter 15!


Så blev Laura sørme 15 år!
Fantastisk som tiden går - men dejligt er det jo.
Det er sjovt at tænke på ligheder og forskelle mellem hendes 15-års liv og mit eget (nå ja for meget lang til siden).

Ud over indlysende teknologiske fremskridt og en udvikling, vi ikke havde turdet drømme om m.h.t mobiltelefoner, internet osv. så er det nok en fornemmelse af et "farligere" samfund, der udgør de største forskelle. Ja, vi havde da også hash, heroin og narkomaner og Aids var lige om hjørnet. Voldtægter og overfald kunne ske og Flemming kørte sig ihjel på motorcykel som 18 årig, mens Oles bedste ven druknede på havet og Sanne, den kæreste lille pige, blev dræbt af sin psykisk syge mor...Alt sammen særdeles skrækkeligt.

Men er det så mig, der er blevet mere "pylret" med alderen, er mediernes fokusering på voldsomme begivenheder større, er samfundet vitterligt blevet mere "råt" og påvirker terrortruslen som en global grå truende sky os alle i vores forhold og tillid til verdenen omkring os?

For Laura, som ungt menneske, med en tryg opvækst i et trygt miljø, ER farerne derude! Hun hører om dem alle vegne fra - men grundlæggende møder hun vel livet med samme optimisme og samme håb som vi andre gjorde? For hende er de vigtige spørgsmål lige nu og her dem, der handler om venner, kærester, uddannelse, fritid, fester og alkohol, musik og koncerter, regler, frigørelse, selvstændighed, mode, make-up, identitet - og HELDIGVIS for det!

Og jeg påtager mig gerne den nødvendige mor-rolle og klarer at være både "den fortrolige" og "det hysteriske uforstående oldtidsfund". Og så vil jeg gøre som mine forældre gjorde med mig: sidde klar med falck-kassen herhjemme, mens tøsen gør sig sine egne erfaringer!